Skoro "mrzlo"- 8 stupňů - přesto na posledním kole družstev mladšího žactva padaly osobní rekordy a cinkaly medaile

Poslední, tedy čtvrté kolo krajského přeboru družstev ústeckého kraje mladšího žactva se uskutečnilo na stadionu na Meziboří, pod pořadatelstvím Litvínova. Bohužel závody se uskutečnily za velice neatletických podmínek, při teplotě pouhých 8 stupňů celsia. Přesto bylo překonáno mnoho osobních rekordů spousty závodníků a neztratily se ani naši. 

Ze zástupců naší skupiny se představila Kateřina Zábojníková, Ivana Gallová, Štěpánka Klimešová, Anička Vyskočilová a Michal Martinák.

Začneme něžným pohlavím.

Kateřina Zabojníková zvítězila ve vrhu koulí pěkným výkonem 10, 14 m. Přidala body za druhé místo v hodu kriketovým míčkem. Poprvé v životě přes padesát metrů - 50, 65 m. O tom, že pokus to nebyl náhodný, svědčí i druhý nejlepší hod Kačky 50,50 m. Mimo soutěž si pak "střihla" běh na 60 m překážek a běžela opět moc pěkně v čase 11,52 s. Těsně před setměním pak přidala "super" nový osobní rekord na 300 m (46, 26 m).

Anička Vyskočilová po vleklých potížích se zády opět vypadá úplně zdravá a taky to bylo při závodech vidět. V hodu kriketovým míčkem skončila na pěkném třetím místě v novém osobním rekordu 41, 56 m a přidala parádní druhé místo a spousty bodů pro družstvo na trati 1500 m (5:57.10 min).

Štěpánka Klimešová se opět představila ve slušné formě. Získala 2 body za deváté místo v běhu na 60 m př. za čas 12, 31 s. Pak si velice dobře vedla ve skoku dalekém. Skončila čtvrtá výkonem 424 cm.

Ivča Gallová sice ani ve vrhu koulí ani v běhu na 60 m př. nebodovala, ale ze závodu určitě nemůže být smutná. Vytvořila si totiž osobní rekord ve vrhu koulí (6,32 m) a těsně zaostala za "osobákem" v běhu na 60 m (9,71 s.). Nakonec přidala parádní "osobáček" na trati 300 m (51,82 s).

Členky naší skupiny tak pomohly více než polovinou bodů litvínovskému družstvu ke krásným bronzovým medailím.

Michal Martinák závodil po nachlazení a v chladném počasí nebyl ve své kůži. Přesto získal pro litvínovské chlapecké družstvo body za osmé místo v běhu na 800 m (2:50.38 s) a za deváté místo ve skoku dalekém (363 cm). Také pomohl k pěknému pátému místu štafety na 4 x 60 m.