Olympiáda dětí a mládeže 2013 - měli jsme své zástupce

Už šestá "Olympiáda dětí a mládeže " se uskutečnila tentokrát ve Zlínském kraji. Dějištěm atletických soutěží bylo město Uherské Hradiště. 

Jako vedoucí družstva mladších a starších žákyň odjížděl Petr Flanderka. Štěpánka Klimešová se nominovala na skok daleký a Kačka Zábojníková na hod kriketovým míčkem, skok vysoký a štafetu na 4 x 60 m.

Obě děvčata nastoupila hned první den olympijských soutěží. Kačka začala nejdřívehodem kriketovým míčkem. Přílišná nervozita z velké soutěže zapříčinila, že se Katka nepotkala s dobrou technikou a výsledkem byl výkon pouhých 41,40 m, který na nejlepší nestačil. Ve skoku vysokém pak předvedla průměrný výkon 130 cm, který bohužel na finálovou účast nestačil.  V závěrečné štafetě na 4 x 60 m pak chtěla svá zaváhání napravit, bohužel ústecká závodnice díky velké nervozitě předčasně vyběhla, a tak byla štafeta nakonec diskvalifikována. Štěpánka Klimešová na tom byla prakticky stejně. V kvalifikaci skoku dalekého předvedla průměrný výkon 430 cm a skončila v poli poražených.

Pro obě děvčata byla účast na této olympiádě vrcholem letošní sezóny a zkušenosti, které nabily, se jistě odrazí na jejich dalším zlepšování.