Mistrovství Moravy a Slezska dorostenek - nevýrazná Křížová, Kalábková poprvé na stýplu a Macúchová bez jiskry

Mistrovství Moravy a Slezska dorostenců a dorostenek přivítalo město Znojmo. Dráha na městském stadionu již má odslouženo a zasloužila by retoping a vůbec stadion nepůsobí příliš "vábně". Přesto podmínky měli všichni stejné a nám se tentokrát příliš nedařilo.

U Izabely Křížové stojí za zmínku snad jen osobák na 400 m (65,11s.), i když předpoklad je, že vzhledem k výkonu v hale na stejné trati, by tento čas měl být daleko kvalitnější. Ostatní výkony - 200 m (28,48 s.), koule (8,43 m) a oštěp (25,09 m) zapadají do stínu šedi. Snad jen závodnice ví, co se s ní dnes dělo a proč, ale zároveň i špatné zkušenosti přinášejí v budoucnu úspěchy.

Šárka Kalábková nastoupila poprvé v životě k vytrvalostnímu běhu přes překážky. Na trati 2000 m překážek bohužel hned po prvním překonání vodního příkopu blbě šlápla. Nakonec závod silou vůle dokončila a skončila na devátém místě. Protože bude tento závod ještě zvlášť vyhodnocen jako mistrovství jižní Moravy, obdrží Šárka dodatečně bronzovou medaili.

Sára Macúchová v běhu na 100 m bohužel "schytala"  poryv větru, když jí foukl protivítr 2,6 m/s., takže nakonec čas 13,80 s. v těchto podmínkách je slušný. Dvoustovka nebyla taky špatná (28,26 s.), ale v Sáře je jistě mnohem větší potenciál.