Krušnohorský mítink žactva 2013 - opět padaly osobní rekordy

Dalším závodem pořádaným na stadionu v Meziboří byl "Krušnohorský mítink žactva. I letos se zavítalo do Meziboří spousty závodníků a to ne ledajakých.

Z naší skupiny se přestavil Štěpán Kloub mezi staršími žáky. V běhu na 150 m skončil výkonem 20,02 s. na celkovém osmém místě a ve skoku dalekém obsadil celkově místo šesté v osobním rekordu 485 cm.

Mezi mladšími žákyněmi se představily Kačka Zábojníková a Štěpánka Klimešová. Kačka skončila na druhém místě ve skoku vysokém výkonem 130 cm a stejné místo obsadila ve skoku dalekém, tentokrát v novém osobním rekordu 427 cm.  

Štěpánka Klimešová nastoupila se zdravotními problémy. Přesto jí chyběl pomyslný jeden centimetr ve skoku dalekém, aby dosáhla na třetí místo  ( 417 cm ). V běhu na 150 m se již projevily zdravotní problémy, tak to nebylo ono.

Mezi elévkami se neztratila Ivana Gallová, která se po potížích s kyčlí dostává do formy. Stála dvakrát na bronzovém stupínku. Jednou to bylo v hodu kriketovým míčkem ( 29,74 m ) a podruhé v běhu na 60 m v osobním rekordu 9,64 s.

V elévech jsme také viděli našeho zástupce. Michal Martinák měl kopec smůly v hodu kriketovým míčkem, když skončil za bronzovým stupínkem o pouhé 4 cm. Radost mu ale přinesl běh na 500 m, kde skončil na pěkném druhém místě v osobním rekordu 1:33.44 min.

Ve vloženém závodě mužů na 400 m útočil na zlepšení osobního rekordu Ondřej Nuc. Bohužel se mu to nepodařilo a skončil časem 56,26 s za ním o 3 desetiny sekundy.