Evropský atletický mítink "Memoriál Josefa Odložila 2013" - bronzové medaile a pohár za třetí místo v soutěži čtyřčlenných družstev mladších zákyň

Součástí Evropského atletického mítinku v Praze - "Memoriál Josefa Odložila" byla i soutěž čtyřčlenných družstev o pohár primátora Prahy.

Na tento závod vyrazilo i družstvo Litvínova, složené výhradně ze svěřenkyň trenéra Petra Flanderky. Za stálého deště bojovala děvčata jako lvice a postaraly se o obrovské překvapení. Porazily totiž silné kluby Dukly Praha, USK Praha, Sparty Praha a další a vystoupaly na stupně vítězů na bronzový stupínek. Byl to nečekaný úspěch a pro holky zatím asi největší. Odměnou jim byly nejen bronzové medaile, pohár a drobné věcné dary, ale i potlesk několika stovek diváků.

A jak to vše proběhlo? Nejdřív nastoupila Štěpánka Klimešová k běhu na 60 m a v prudkém dešti dosáhla na solidní čas 9,34 s. Kateřina Zábojníková pak následně vytvořila osobní rekord v hodu kriketovým míčkem ( 49, 78 m ). Pak následoval asi nejlepší výkon našich děvčat toho dne. Kačka si přeběhla do výškařského sektoru, kde sice zmáčená od hlavy k patě si vytvořila skvělý "osobák" 141 cm. A to ještě nebylo vše. Anička Vyskočilová zabojovala na trati 800 m také skvěle, odměnou jí bylo nejen druhé místo v cíli, ale také osobní rekord ( 2:44.85 s. ). V závěrečné štafetě na 4 x 200 m doplnila tuto trojici Ivča Gallová. Holky ve štafetě makaly a výsledkem bylo parádní čtvrté místo, čímž si pojistily bronzové umístění na stupních vítězů. Paráda.