Závěrečné víceboje s řadou osobních rekordů - Kačka, Anička a Ivča

Posledním závodem sezóny, na který se připravovala tři děvčata naší skupiny (Kačka Zábojníková, Anička Vyskočilová, Ivča Gallová), byl pětiboj mladšího žactva ve Staré Boleslavi.

Na stadionu Emila Zátopka byla pohodová atmosféra, a to hlavně díky dobré organizaci a pěknému podzimnímu počasí.

A jak se závod vyvíjel?

První disciplínou byly překážky - 60 m př.. Dráha byla ještě mokrá po nočním vydatném dešti, tak nebyla nouze o pády. Trenérovi obavy o "zdraví" Aničky a Ivči, které startovaly nad překážkami poprvé v životě, se naštěstí nenaplnily. Ivča jakoby nad překážkami létala, byť byla nejmladší s účastníků, a výsledkem byl čas 13,64 s. Anička také zvládla své první překážky a to v čase 13,98 s. Ve třetím rozběhu se k nim přidala Kačka osobním rekordem 12,34 s.

Přišel hod kriketovým míčkem. Ve své silné disciplíně se tentokrát nedařilo Kačce, která se potýkala s technikou: Přesto z toho bylo solidních 43,84 m. Osobní rekord si výkonem 38,29 m naopak připsala Anička a Ivča hodila 26,78 m, což bylo necelý půl metru od osobního maxima.

Následoval běh na 60 m. Rozhodčí hnali děvčata na start prakticky bez rozcvičení. Anička si vyrovnala osobní maximum a obě zbylé naše závodnice běžely slušně a nic nepokazily. Kačka (9,17), Anička (9,59) a Ivča (10,05).  

Následovala "loterie" ve skoku dalekém. Ivča dolétla nejdále do vzdálenosti 315 cm. Kačka druhým pokusem zajistila dobré body do víceboje (408 cm) a Anička po dvou přešlapech nakonec "zajistila" výkonem 354 cm.

A přišla "smrtící" disciplína - tedy 800 m. Tedy  né pro naši Aničku. Ta se na ni těšila a nakonec doběhla v osobním rekordu na dráze 2:47,83 min. Heroický výkon podala v závěrečné disciplíně i Kačka a vylepšila si osobní rekord o více než 5 vteřin na 2:59,26 min. Pěkně běžela i Ivča, a svou první osmistovku v životě "dala" za 3:09,50 min.

Všechny tři holky si zaslouží velkou pochvalu. Celkový součet bodů zní: Kačka 1961 bodů - osobní rekord a ceklové třetí místo, Anička 1604 bodů - osobní rekord, Ivča 1123 bodů - osobní rekord..

Závěrem je nutné dodat, že Kačka Zábojníková si tímto výkonem upevnila druhé místo v pětiboji v českých tabulkách letošního roku mezi elévkami a Anička Vyskočilová se tímto výkonem posunula na místo deváté. Anička se zároveň výkonem na 800 m dostala na deváté místo v českých tabulkách mezi půlkařkami elévkami.