Výborné výkony černožlutých koní výrazně pomohly klubu k postupu do II. AL

    Prolínací soutěž o II. atletickou ligu zastihla členy naší skupiny ve výborné formě. Závody proběhly v Jihlavě a celou soutěží se nesla bitva o šest postupových míst. 

    Ve výborné formě se představil Petr Flanderka, člen a zároveň trenér celé skupiny. V hodu kladivem skončil sice až na 11. místě, ale to je jen doplňková disciplína. Pak přišel vrh koulí a výborné páté místo výkonem 12.23 m. Vrchol přišel na závěr. V hodu diskem vzal vítr z plachet soupeřům hned prvním hodem. Soupeři jen přihlíželi jako opaření a „head coach“ ještě v páté sérii zvýšil své vedení, když hodem 39.42 m nakonec s přehledem zvítězil a vytvořil si nejlepší výkon v této disciplíně za posledních 6 let.

    Druhým nejlépe bodujícím atletem z naší „stáje“ byl Vítězslav Brinsa. To, že se opět vrátil po zranění do výborné formy předvedl hned v běhu na 400 m. Výsledný čas 53.07 s. je jeho třetím nejlepším v sezóně a znamenal skvělé čtvrté místo. Body si připsal i za 24.18 s. na 200 m, a to za pěkné osmé místo. Byl zároveň platným členem štafety na 4x100 m, která skončila na čtvrtém místě. 

    Jakub Procházka si po vleklých zraněních způsobených jeho dalším koníčkem, sjezdem na horských kolech, představil skoro bez tréninku. Opět se potvrdilo, že je velkým talentem a vylepšil si osobní rekord ve skoku vysokém na 167 cm a druhý přidal v běhu na 400 m př. časem 63.02 s. a připsal si tak důležité 2 body.           

    Nováčkem ve skupině je litvínovský basketbalista, kterého si trenér Flanderka dělající prezidenta a zároveň hrajícího za klub v krajském přeboru vytáhl pro atletiku.

 Vyzkoušel si běh na 100 m a jeho první „stovka“ v životě za 12.53 s. je jistě příslibem. Skok daleký a trojskok se mu tentokrát příliš nevydařil, ale to je otázka tréninků, na které se Jirka, pokud mu basketbal a zaměstnání dovolí, určitě těší

    Cestou v autobuse a po příjezdu v „domácí“ restauraci „Loutkárna“ nemohli „Černožlutí koně“ samozřejmě chybět.