Vánoční hala mladšího žactva - pěkné výkony a řada "osobáků" jsou příslibem pro blížící se halovou sezónu 2014

Závody v pražské hale na Strahově nazvané "Vánoční hala mladšího žactva" se uskutečnila s naší účastí a bylo na co koukat.

Kateřina Zábojníková zahájila solidní dálkou 421 cm. Pak si v rozběhu na 60  m vytvořila absolutní osobní rekord časem 8,64 s, který ale vzápětí ve finále ještě vylepšila na parádních 8,58 s. a zaostala o pouhé 3 setiny sekundy za klubovým rekordem Moniky Orctové. Na závěr si "střihla" ještě běh na 800 m a její čas těsně přes tři minuty ( 3:00,79 min), patří mezi její průměrné časy na této trati.

Další účastnicí tohoto závodu byla "Anče" :-) Vyskočilová. Nedříve si v rozběhu na trati 60 m vytvořila taktéž osobní rekord časem 9,27 s., který stejně jako její kolegyně ve finále ještě vylepšila na hodnotu 9,21 s. Na svou oblíbenou trať 800 m nastoupila bez nervů. Svůj běh krásně rozběhla, postupně sice klesla z první pozice na čtvrtou, ale stále to bylo rozběhnuto na parádní osobní rekord. Bohužel 60 m před cílem se Anička chytla levou rukou za záda, a závod lehce doběhla. a čas? Pouhé 4 desetiny od osobního rekordu. Velká škoda. Až záda bolet nebudou, bude to velký výkon.

Ivča Gallová měl "snový" den. Nejprve si vytvořila osobní rekord ve skoku dalekém o 13 cm, na 362 cm. Pak si v rozběhu na 60 m přidala "osobák" časem 9,54 s. Přišlo finále a Ivča ještě ubrala setinky a "osobáček" teď má hodnotu 9,48 s. Nakonec si výrazně vylepšila o osobní rekord i na trati 800 m na pěkný čas 3:07.01 min.

Michal Martinák nastoupil na trati 60 m a v rozběhu zaběhl čas 9,49 s., čímž zaostal pouhých 5 setin za svým osobním rekordem. Ve finále už se mu tolik nedařilo, když dosáhl čas 9,64 s. Trenéra překvapil na trati 800 m. Jeho běh byl skoro o hodinu opožděn, přesto Michal zaběhl na halu moc pěkný čas 2:44.15 min. a zaostal jen o tři vteřiny na venkovní osobní rekord.