Na "Vlašimských memoriálech" nás bylo vidět - dvě vítězství a jedno druhé místo

Čtveřice Ondřej Nuc, Kateřina Zábojníková, Ivana Gallová a Michal Martinák vyrazila na odpoledne plné vícebojů do Vlašimi.

Ondra si "dal" sprintérský trojboj. V těžké konkurenci pražských závodníků obsadil celkově sedmé místo. Všechny disciplíny absolvoval v nepříjemném protivětru. Nakonec z toho byl osobní rekord na 60 m (8,09 s), dále 100 m (12,94 s) a 200 m (25.76 s).

Kačka Zábojníková nastupovala s natlučenými zády z prázdninových hrátek na houpačce. Přesto prošla pětibojem mladších žákyň skvěle a odměnou jí bylo celkové druhé místo. Celkově zaostala za osobním rekordem v pětiboji o pouhých 23 bodů. Začala velice dobrými překážkami 11,47 s v protivětru. Pak přišel solidní výkon v kriketu 45,05 m. Hladkých 60 m v protivětru 2m/s za 8,91 s. V dálce se zatím Kačce příliš nedaří, ale 415 cm stačilo na udržení druhého místa. Závěrečnou osmistovku začala dobře, postupně navyšovala tempo, ale přece jen asi 150 m před cílem jí došly síly, ale celkovou druhou příčku v pohodě uhájila a snad to bude nový impuls pro další práci.

Zastoupení jsme měli i ve čtyřboji elévů a elévek.

Ivana Gallová sice měla jen jednu mladší soupeřku, a tak s přehledem svou kategorii vyhrála. Za zmínku stojí ale dva nové osobní rekordy na 300 m (52,98 s) a ve skoku dalekém 347 cm.

Michal Martinák měl sice soupeřů víc, ale žádnému nedal šanci. S obrovským náskokem zvítězil a stejně jako Ivča si vytvořil dva nové osobní rekordy - 400 m (71,92 s) a hod kriketovým míčkem 38,58 m.

Byly to vydařené závody a velká gratulace všem.