Mítink "Kladno 2013" ....louže, zima a déšť

Tradiční mítink plný reprezentantů, to býval atletický mítink na Kladně. Letos ale skoro nikdo nepřijel. Do toho počasí by ani psa nevyhnal. Déšť, teplota okolo 9 stupňů a dráha plná louží, tak nějak vypadalo odpoledne v Kladně. Přesto se část "černožlutých koňů" do Kladna vydala.

Kačka Zábojníková a Štěpánka Klimešová si to rozdaly v kategorii starších žákyň na trati 60 m. Kačka dosáhla času 9,10 s, což je v podmínkách jaké panovaly, velice slušný čas. Štěpánka bohužel ve zdraví nepřežila a cca 10 metrů před cílem si natáhla stehenní sval, takže do cíle spíš doskákala než doběhla. Nemohla tedy nastoupit na další disciplínu žactva, tedy běh na 300 m. Na tu ale v druhém rozběhu nastoupila Kateřina Zábojníková. Svůj běh s přehledem vyhrála a i přes nepříznivé podmínky si vytvořila o více než vteřinu a půl osobní rekord, skvělý výkon.  

Ondra Nuc se pokoušel na trati 400 m o vylepšení svého osobního rekordu. Závod rozběhl ve velmi dobrém tempu, bohužel chladné počasí bylo příčinou rychlého zatuhnutí svalstva a nakonec výkon, kterým Ondra zaostal skoro o vteřinu za osobním rekordem.