Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích - Izabela Křížová a Sára Macůchová zvládly víceboje skvěle. I medaile budou.

Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích se konalo na krásném stadionu v Třinci. V kategorii dorostenek se na start postavily i hodonínská Izabela Křížová a kyjovská Sára Macúchová.

Izabela Křížová začala celý sedmiboj dost nešťastně, když si v běhu na 100 m překážek hned na první překážce zahákla ruku se závodnicí ve vedlejší dráze. Ztratila tak rychlost a celou trať tak odběhla na pět kroků, což je výrazně pomalejší než tříkrokový rytmus. Ve skoku vysokém pak mile překvapila a výkonem 132 cm si vytvořila nový osobní rekord. Nejdelší pokus ve vrhu koulí měřil 8,84 metru, což je velmi slušný výkon. Závěrečnou disciplínou prvního dne byl běh na 200 metrů, tady si Izabela vytvořila další osobní rekord časem 28,12 s.  Druhý den začal v podání Izabely velmi nevydařenou dálkou, když odraz se vůbec nedařilo trefit. Hod oštěpem pak nebyl nejhorší (26,48 m), ale jsou tu rezervy. Závěrečná osmistovka byla boj, ale "Iza" ho zvládla skvěle a konečné výborné šesté místo mezi dorostenkami je pěkný počin.

Sára Macúchová, zástupkyně kyjovské atletiky, která se občas připravuje v naší tréninkové skupině, se učila několik disciplín sedmiboje poslední dva týdny, tzv. rychlokurs. Běh na 100 m překážek zvládla ve zdraví a v solidním času. Ve výšce skočila pěkných 132 cm. Vrh koulí dělal Sáře asi největší potíže, takže v této disciplíně hodně bodově ztratila. Vše si ale vynahradila výborným během na 200 m a novým osobním rekordem 28,11 s. Druhý den pak začala solidní "dálkou" (422 cm). Hod oštěpem nakonec "nějak" zvládla. Výborně si pak vedla na závěrečné osmistovce, kde si vylepšila "osobák" i více než sedm vteřin. Deváté místo mezi dorostenkami lze hodnotit velice pozitivně a vůbec pak odvahu Sáry k sedmiboji nastoupit.

Výsledky z tohoto mistrovství se zároveň započítávaly do mistrovství Jihomoravského kraje ve vícebojích.  Izabela Křížová jako nejlepší z jihomoravských závodnic tak následně obdrží od zástupců kraje medaili a diplom za mistrovský titul a Sára Macúchová nakonec stříbrnou medaili. Výborný úspěch a velká gratulace.