Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích a zároveň mistrovství jihomoravského kraje ve vícebojích - žeň osobních rekordů a bronzová medaile

Pěkný přerovský stadion přivítal mistrovské víceboje Moravy a Slezska, jehož součástí bylo i mistrovství jihomoravského kraje ve vícebojích.

Za AK Hodonín nastoupily dvě členky naší skupiny - Izabela Křížová a Julie Matějíčková.

Mistrovství Moravy a Slezska

Izabela Křížová - 11. místo

Julie Matějíčková - 14. místo

Mistrovství Jihomoravského kraje

Izabela Křížová - 3. místo - 3101 bodů (100 m př. - 18,47 s, výška - 124 cm, koule - 7,87 m, 150 m - 20,92 s., dálka - 439 cm, oštěp - 23,38 m, 800 m - 2:47,13 min.)

Julie Matějíčková - 4. místo - 2839 bodů (100 m př. - 19,82 s, výška - 148 cm, koule - 6,77 m, 150 m - 20,92 s., dálka - 381 cm, oštěp - 13,76 m, 800 m - 2:47,34 min.)

A jak to vše probíhalo? 

Den první. Jako každý sedmiboj se začínalo během na 100 metrů překážek. Holky se popasovaly s nepříjemným protivětrem zdárně a obě si vylepšily osobní rekordy. Skok vysoký je zatím slabinou Izabely Křížové, musíme na něm zapracovat.  Naopak velký osobní rekord ve skoku vysokém pro Julču Matějíčkovou znamenal průběžné vedení před klubovou kolegyní. Vrh koulí vyšel mnohem lépe "Ize", která si vytvořila nový osobní rekord, Julča naopak za osobákem zaostala. Běh na 150 m absolvovala děvčata každá v jiném běhu, ale nakonec při stejném protivětru se stejnými výkony. Do postele tak šla radostněji Julča, která držela po prvním dnu třetí místo v mistrovství jižní Moravy.

Den druhý. Vítr se proti sobotě malinko uklidnil a tak to na skoku dalekém mohlo být relativně v klidu. Ale nebylo. Vítr se totiž točil a tak se holky potýkaly s velkými problémy při rozběhu. Ne a ne se trefit na prkno. Iza se zachránila až třetím pokusem a byl z toho hned pěkný osobák. Julča se také postupně zlepšovala, ale hranici čtyř metrů nepřekonala. Pokračovalo se hodem oštěpem. Tady se děvčatům příliš nevedlo a obě zaostaly za svými osobními rekordy, přesto se po oštěpu dostala na bronzovou příčku "IZA" před svou klubovou kolegyní. Závěrečný běh na 800 m holky nakonec doběhly skoro stejně a to ve slušných časech a obě si mohly konečně vydechnout a vyslovit to obligátní "Máme to za sebou" :-)

Zhodnocení. Izabela Křížová si během dvou dnů vytvořila čtyři osobní rekordy v jednotlivých disciplínách a osobní rekord v sedmiboji si posunula o famózních  645 bodů a vytvořila tímto výkonem nový klubový rekord. Zároveň se dostala do sedmé desítky průběžných letošních českých tabulek. Julie Matějíčková se poslední dobou stále zlepšuje, co začala trénovat v naší tréninkové skupině, a i ona si vytvořila dva osobní rekordy, z nichž ten ve skoku vysokém má "TOP" kvalitu. Zároveň si vytvořila pěkný rekord v sedmiboji a dostala se do první stovky průběžných letošních českých tabulek.