Kačka a Štěpánka na vícebojích v Klatovech - něco se povedlo a něco ne

Krajského přeboru ve vícebojích krajů Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje se mimo soutěž zúčastnily také naše dvě malé atletky.  

Kačka Zábojníková začala hodně špatně. Běh na 60 m překážek se jí vůbec nepodařil a výsledný čas 12,98 s byl hodně podprůměrný. Hod kriketovým míčkem už se jí vyvedl lépe, a byl z toho hod dlouhý 43.58 m. Nejlepší výsledek přišel na hladké 60 metrové trati, kde Kačka navzdory mírnému protivětru zaběhla osobní rekord 8,91 s.. Ve skoku dalekém se jí opět nedařilo a výsledkem bylo průměrných 407 cm. Na závěrečné "půlce" přece jen zabojovala a vytvořila si už druhý osobák v tomto závodě (ikdyž, by to šlo jistě i lépe) čase, 2:58.10 min. Celkově Kačka vybojovala 1952 bodů a těsně zaostala za svým pětibojařským osobním rekordem. 

Štěpánka Klimešová absolvovala pětiboj vůbec poprvé a trenéra celkově příjemně překvapila. V celkem pěkném čase zaběhla poprvé v životě 60 m překážek (12,62 s.). Hod kriketovým míčkem je hodně slabá disciplína pro Štěpánku - pouhých 26,32 m. Hladkou "šedesátku" zvládla za průměrných 9,12 s a skok daleký za 407 cm. Překvapila v závěrečné osmistovce, když ve druhém běhu doběhal na druhém místě ve velice pěkném čase 2:50.62 min. Celkově dosáhla výsledku 1810 bodů, což na první pětiboj v životě je velmi pěkný výsledek.