Atletická středa ve Staré Boleslavi nabídla osobáky, problémy pořadatelů i zranění

První ze čtyř atletických střed ve Staré Boleslavi se pro naši skupinu začala skvěle.

Kačka Zábojníková si hned v první disciplíně vylepšila osobní rekord na 60 m překážek (11,39 s), když se jí dokonce poprvé v životě podařilo první mezeru "dát na tři". 

Pak ale přišli "chvíle pořadatelů". Přestala fungovat startovní pistole a její spojení s časomírou, takže start již připravených sprinterů na 60 m a 300 m byl o celou hodinu opožděn. Takže se 2x rozcvičovali a na start nastupovali řádně unaveni. Přesto Kačka Zábojníková zaběhla svůj třetí nejlepší čas na trati 60 m (8,99 s). Ondra Nuc si vylepšil "osobák" na 300 m o půl vteřina na (40,29 s), ale byl hodně nespokojený a unavený z dvojího rozcvičení. Stejně unavený byl Míša Martinák, přesto si vylepšil osobní rekord o 2 vteřiny na (50,30 s). Pro Michala to byly první takové závody, kdy na startu bylo i několik českých reprezentantů velká zkušenost i motivace.

Mezitím Kačka Zábojníková si z 60 m hladkých odskočila na skok daleký ke třem pokusům a výkon 414 cm není žádné velké zklamání.

Oba  chlapce běh na 300 m jak se říká "prošťouchl" a oba si na trati 150 m vytvořili pěkné osobní rekordy (Ondra 19,15 s a Míša 23,96 s).

Samotnou kapitolou závodů byla Káťa Chlapcová. Při rozcvičení jí opět začal tahat čtyřhlavý stehenní sval a obě disciplín, tedy 60 m i 150 m odešla "na půl plynu". Škoda, ale nevypadá to pro zbytek sezóny příliš dobře.