1.kolo KP družstev mladšího žactva - závod plný skvělých výkonů

Prvním kolem v Bílině začala soutěž mladšího žactva družstev. V Bílině se představila i čtveřina závodníků naší skupiny. Mezi mladšími žákyněmi Kačka, Anička a Štěpánka a mezi mladšími žáky Míša.

Jako den a noc, taková byla proměna u Kateřiny Zábojníkové mezi nevydařenými závody v Klatovech a závodem v Bílině. Začala pěkným výkonem ve skoku vysokém ( 131 cm - osobní rekord pod otevřeným nebem ) , pak přidala letošní nejlepší výkon v hodu kriketovým míčkem 46,24 cm. Zaujala tak ve skoku vysokém třetí místo a v hodu kriketovým míčkem místo druhé. Následoval ještě běh mimo soutěž na 150 m, kam jí trenér přihlásil, aby si ověřil její výkonnost. Kačce se do toho vůbec nechtělo, ale nakonec ideální podmínky - mokrá dráha, podpora větru do zad 1.9 m/s a solidní forma - přinesly Kačce nový skvělý osobní rekord 21,31 s. Forma roste i Štěpánce Klimešové, ikdyž stále trénuje jen jednou týdně. Během závodu si vytvořila hned tři osobní rekordy - ve skoku dalekém výkonem 439 cm ( 2.místo ) a v běhu na 60 m překážek výkonem 12,21 s. ( 3. místo ). Třetí "osobák" pak přidala stejně jako Kačka v běhu na 150 m pěkným výkonem 22,63 s.. Anička Vyskočilová dlouho marodila a pomalu se dostává i ona do formy. Na trati 800 m se dostala už pod 2:50 a  výsledný čas 2:48.96 jí stačil na výborné třetí místo. V hodu kriketovým míčkem se jí už tolik nedařilo, ale přesto průměrný výkon 36,96 m stačil na čtvrté místo.

Jinak se holky svými výkony obrovsky přičinily o třetí místo litvínovského družstva, když ze 75 bodů udělaly celých 52 bodů.

Mezi mladšími žáky se představil Michal Martinák v běhu na 800 m a ve skoku dalekém. Úspěšnější byl na běžecké trati, kde časem 2:54, 12 min obsadil pěkné třetí místo. Ve skoku dalekém se mu už tolik nedařilo a skončil průměrným výsledkem 339 cm v poli poražených.